lunes, 17 de agosto de 2009

78.- El gripau albí que s'enamorà del cant d'una princesa



Vet aquí una vegada hi havia un gripau albí enamorat d’una princesa. L’enamorament sobtat li arribà sota la llum de la lluna en una calorosa nit d’estiu. La princesa sortí al balcó i cantà la cançó més dolça que mai orelles de gripau hagueren sentit. En l’afany per veure millor la noia, el gripau hagué de lliurar cinc-centes batalles, i guanyar-les, per conquerir la roca més cobejada pels altres gripaus. Quan finalment assolí el cim, a pesar del dolor de les ferides sofertes, s’adonà del seu malastruc en veure com la princesa s’esvaïa cambra endins.
.
Aquella mateixa nit el gripau es jurà que res ni ningú el faria fora del seu nou reialme i l’ocupà amb altivesa de noble i cara de gos famèlic. La roca era el lloc alçat que gaudia de major privilegi en tot l’estanyol reial, des d’allà estant s’albirava, sense destorbs innecessaris, el balcó de la princesa. Com una estàtua més dels jardins, el gripau albí esperà pacient la sortida del sol, el dia sencer i l’anhelada posta de sol.

.
La nit el sorprengué frisant per banyar-se de llum de lluna i escoltar una nova cançó de la princesa. Quan aparegué completament nua rere la barana del balcó el gripau albí li somrigué, però la princesa no se n’adonà. Frustrat per la dissort del primer intent, tragué pit i s’atansà curós al cantell de la roca des d’on li dedicà un nou somriure mentre ella passejava la seva blanca nuesa per la balustrada, però el moviment tampoc captà la seva atenció, la princesa mostrava més interès pel recipient vítric que brandava en una mà que per l’estanyol i les bestioles. El recipient contenia un estrany beuratge groguenc cobert d’una fina capa blanca i escumosa que el gripau no sabia reconèixer, però entengué que havia de ser prou bo a jutjar per la cara de felicitat que es dibuixava en el rostre de la noia.

.
El gripau es desesperava convençut que ella no cantaria aquella nit. El seu pessimisme natural el dugué a pensar que no cantaria mai més, però quina fou la seva sorpresa quan, després que la princeseta s’empassés l’últim glop del maleït beuratge, arrencà el dolç cant esperat:

.

.

.
—GRRROOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAARRRGGGGG!!!

.

autor: Avi Gres, un dels participants del PiT - relat amb 365 paraules justes!
.

16 comentarios:

JJMiracle dijo...

Que boooo!!! :-DDD És el que fa aquest beuratge…

senga dijo...

L'he llegit amb interès fins al final...el que ens pot fer patir la dependència a...i quina sort els que dia a dia van deixant desitjos pel camí perquè en la nuesa del no res hi trobarem el tot.

bajoqueta dijo...

Mala llet de gripau! jajajaja.

Gràcies pel conte Avi! Quan tornarà?? Que el trobem molt a faltar :)

Assumpta dijo...

Ostreeeees!!!!

McAbeu dijo...

El conte és tan bo que ja n'han fet la pel·licula
Llàstima que la princesa nua no surt ;-D

Elfreelang dijo...

Pobre Gripau....el final és genial! Les princeses no ho són a tothora...

xaruga dijo...

De vegades desitgem coses que no tenim sense pensar que les que nosaltres tenim poden ser desitjades per altres persones.

Garbí24 dijo...

No s'ha de perdre mai l'esperança , sempre al últim instant pot canviar tot .
PD: M'agradaria encomanar un parell de caixes d'aquesta beguda......per si hem fan falta alguna vegada .

Carme Rosanas dijo...

Sou genials! Amb el títol ja s'endevinava l'autor (o els autors) Un bon conte per les vacances. Els gripaus albins són interessantíssims.

Marta dijo...

Genial! Súper bo! I permet moltes lectures...jejeje

Sergi dijo...

Ostres, que bo! La princesa sabia cantar en l'idioma del gripau, però només en algunes circumstàncies... Molt ben trobat, Avi, espero que el puguem llegir més cops!

Arisdot dijo...

Juasjuasjuasjuasjuas
Divertidíssim, i quin bon gag!! M'agrada molt!!! De lectura molt recomanada gargamellada de riure assegurada!! Gràcies!!

Angle dijo...

Nua i beguent cervesa pel balcó, què era l'Amy Winehouse la princesa?
Molt divertit :)

Ma-Poc dijo...

Hahaha que bo, boníssim. Ja tenia ganes de llegir algun dels teus relats per aquí :). Un final de traca i mocador!

luguca dijo...

És tan bo que te l'haurien de comprar els de la Mahou, o la Damm, o etc., etc., i fer-ne un anunci.

Els del PiT dijo...

Ui... Moltes gràcies a tothom i totadona pels vostres comentaris. Sabem que ja fa temps que els vau deixar, però és que hem estat fora de servei i tot just ara ens estem posant al dia, però lentament i amb molta calma, no fos cas...
Apa bona nit! Hi hi...
Avi Gres